ACTIVITATS D'APRENENTATGE I SERVEI

 

PROJECTE LABDOO (Projecte d’escola Hub)

El projecte sense ànim de lucre de  Labdoo té com a objectiu proporcionar ordinadors portàtils  a les escoles en aquelles parts del món que més ho necessiten, permetent així que puguin accedir a fonts d’educació de gran qualitat i lliures. Un dels lemes de Labdoo és que “quan es tracta de fer un món més sostenible, tothom pot ajudar, tant grans com petits”.  Per aconseguir-ho el nostre centre durà a terme el Projecte d’Escola Hub. 

Es tracta d’un projecte humanitari  que contribueix a la sostenibilitat del món globalment i pretén que els estudiants s’involucrin en petites mini-missions humanitàries  que els permetin explorar valors com la solidaritat, la sostenibilitat i la ciutadania global.  Concretament ens referim a recollir ordinadors en desús de les famílies del centre, sanejar-los i fer-los arribar a les escoles amb necessitat a través de tot un mecanisme pautat i organitzat per labdoo.org (www.labdoo.org) basat en el cooperativisme. 


                  

 Els alumnes de la modalitat d’informàtica de 4t. ESO , rebran una formació per part de Labdoo que els ensenyarà com sanejar i carregar els ordinadors donats per les famílies del centre, amb el paquet Ubuntu / Ebuntu abans de ser enviats a una escola que en aquets moments no té accés a fonts d'educació ni a internet.

 


PROCÉS DE DESENVOLUPAMENT DEL PROJECTE A L'ESCOLA

 

1. El projecte només utilitza portàtils que ja s'han deixat de fer servir, i els alumnes o els seus pares els porten a l’escola

2. Els alumnes d’ESO assistiran a una conferència sobre el Projecte Labdoo que tindrà lloc a l’escola el mes de gener.

3. Els alumnes de 4t d’ESO dins la MOE d’informàtica seguiran un taller de formació per sanejar els ordinadors portàtils i instal·lar-hi l’ Ubuntu i Edubuntu basats en una plataforma tecnològica de programari lliure. Així, els estudiants a través d'aquest procés aprenen a utilitzar ells mateixos eines de computació avançades.

4. Professors i alumnes definiran les mini-missions (nombre d'ordinadors que seran recollits i les escoles de destinació dels portàtils).

5. Els ordinadors portàtils són transportats d'un lloc a un altre utilitzant dootrips és a dir, dins de l'equipatge de viatgers coordinats a través de la xarxa social. Es pot fer un seguiment dels ordinadors a mesura que fan camí cap un nen a la pàgina web del projecte i, finalment, veure fotos de cada ordinador amb el nen o nena que l'ha rebut a una escola.

6. Memòria del treball final. Quan es completi el projecte, els estudiants han d'escriure una memòria que descrigui els passos fets per dur a terme la seva minimissió incloent una foto dels nens que van rebre l'ordinador portàtil que serà proporcionada per la xarxa social Labdoo.

 

HORARI I LLIURAMENT D'ORDINADORS

Es poden portar a l’escola els ordinadors portàtils que funcionen i ja no es fan servir en el següent horari:

  • Dilluns de 16:00-17:00
  • Dimarts de 8:55 a 10:15
  • Dimecres de 15:00 a 17:00.

També els poden entregar els alumnes al seu tutor/a.

---------------

CURS 16-17

ELS PORTÀTILS DEL PROJECTE LABDOO ARRIBEN A THAILANDIA

Els portàtils restaurats el curs passat al taller de sanejament dins del projecte solidari Labdoo realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de la nostra escola ja han arribat a Thailàndia.

Us copiem les paraules d'agraïment cap a l'escola que ens han fet arribar des de l'organització.

'Com podeu veure, les fotos expressen millor que les paraules l'alegria de la vostra contribucio. Si us plau, en nom de Labdoo, doneu als vostres estudiants i a l'equip complet del vostre hub el nostre més sentit agraïment per la tasca que esteu realitzant. No nomes esteu educant la generació de nens de Vilafranca, si no que els vostres nens estan obrint portes a l'educacio a altres nens del món. Ells i elles son els petits herois d'aquesta història.'

 

--------------------

HISTÒRIC

CURS 15-16

CONFERÈNCIA PELS ALUMNES D'ESO SOBRE EL PROJECTE LABDOO

El dia 19 de gener  va tenir lloc una conferència a càrrec del fundador de Labdoo.org i amb presència també d'alguns dels membres d'aquesta ONG, entre ells l'Ousman Umar, activista i emprenedor social protagonista de nombrosos documentals de televisió i ràdio pel seu trajecte fascinant des de l'Àfrica a través de deserts i mars per arribar a Barcelona a rebre una educació. Al llarg de la conferència els alumnes van poder entendre el sentit de l'educació i la tasca solidària que tots hi podem fer.

Els mitjans de comunicació local han fet ressò de la nostra participació en aquest projecte publicant el reportatge que es pot consultar en el següent enllaç:

http://www.rtvvilafranca.cat/actualitat/article/sant-elies-se-suma-al-projecte-labdoo-per-proporcionar-portatils-en-desus-a-escoles

 

ELS ORDINADORS LLIURATS A L'ESCOLA PEL PROJECTE LABDOO DEL CURS 15-16  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clara Sánchez - 4t Prim

 

 

Oriol Vich 3r ESO


FINALITZA EL TALLER HUB DE SANT ELIES PROJECTE LABDOO

 

Amb el taller del Hub de Sant Elies realitzat pels alumnes de la MOE d'informàtica de 4t.d'ESO hem aconseguit tenir a punt  9 portàtils del Projecte Labdoo.  A continuació us expliquem quin serà el seu destí:
 

 

- 2 o 3 portàtils  seran enviats al Marroc a través d'un pare del centre en alguna de les escoles Labdoo que ja hi ha: http://www.labdoo.org/call-for-laptops?country%5B%5D=ma&field_project_hub_nid=All
 
- La resta (6 o 7) seran enviats a l'India aprofitant un dootrip amb Aviacions Sense Fronteres: http://www.labdoo.org/content/india-rajasthan-pratham-virtual-open-school-pilot
 
Properament la nostra  tasca sortirà al FB global de Labdoo.
 
      
 

 


 

ENTREGA DELS ORDINADORS AL PPROJECTE LABDOO

Els alumnes de quart d'E.S.O. de la M.O.E. d'informàtica han fet l'entrega de 7 portàtils a l'O.N.G. Labdoo que ells havien sanejat i preparat a l'aula. Aquest portàtils es faran arribar a una escola de l'India, concretament l'India-Rajarthan-Pratham. 

Aquests ordinadors seran tramesos al seu desti per l'O.N.G. Aviacions sense fronteres que també col.labora amb Labdoo.
Per altra banda, els mateixos alumnes de la M.O.E. han començat la presentació a la resta de companys de cicle de la col.laboració que esta fent l'escola amb Labdoo i de quina manera ells en concret hi han col.laborat.


 

ELS ALUMNES DE 4t D'ESO DE LA MOE D'INFORMÀTICA PRESENTEN EL PROJECTE LABDOO ALS SEUS COMPANYS

Els alumnes de la MOE d'informàtica ja han preparat la presentació per seguir motivant i activant el projecte labdoo.


  


 

ELS ORDINADORS RECOLLITS A L'ESCOLA DE CAMÍ CAP A L'INDIA

S'ha publicat una noticia al Face de Labdoo on surten les tasques que hem fet, en col.laboracio amb dos hubs més, per tal de fer arribar portatils a l'India. Els nostres portatils han estat recollits a Barcelona i d'aqui unes setmanes marxaran cap a l'India. 

https://www.facebook.com/Labdoo/posts/968892426468617

Labdoo Team | www.labdoo.org 

 

CONÈIXER ÉS ESTIMAR

Ja fa un parell de cursos que vam iniciar una activitat d´ApS ( Aprenentatge i Servei ) sota el títol : CONÈIXER ÉS ESTIMAR amb alguns alumnes de 3r d´ESO.

Una definició senzilla de l´Aprenentatge i Servei seria: APRENDRE AJUDANT ELS ALTRES, és a dir, fer alguna cosa socialment útil i aprendre amb aquesta experiència.

En aquest cas, consisteix en fer tres trobades durant el curs amb alumnes de l'escola Delta-Espiga. Es tracta d´un intercanvi entre ambdues parts. Tant uns com els altres no estan acostumats a tractar amb una tipologia d´alumnat amb unes característiques diferents a les seves.

Es dóna així l´oportunitat tant a uns com als altres d´intercanviar coneixements, actituds, diferents maneres de veure la vida, emocions, sentiments 

Amb aquesta iniciativa es pretén sensibilitzar els alumnes i que això repercuteixi en un canvi d´actituds i en un compromís concretat en una acció de servei als altres.

 

PADRINS DE LECTURA

 

L’activitat de Padrins de Lectura és un bon exemple de dinàmica d’aprenentatge-servei. Els tutors de 6è prèviament expliquem als seus alumnes la tasca que duran a terme i se’ls ensenya de quina manera hauran d’acompanyar els alumnes de P5 per tal que aquests puguin comptar amb la seva ajuda per iniciar-se en la lectura.

Durant la sessió queden palesos un seguit de valors que es comparteixen amb els més petits de l’escola. La comprensió, l’ajuda, l’esforç, l’afectuositat i el respecte són alguns dels aspectes que floreixen durant aquesta activitat. Lògicament comptem amb la il·lusió i la motivació dels alumnes de P5 que engrescats de tenir una parella que els acompanya durant aquest procés estan ben contents.

 

 Arxius d'interès

Arxius d'interès


També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

TRETS D'IDENTITAT

El compromís amb una educació en valors com a base d’una convivència veritablement humana, des d’una perspectiva cristiana i en el marc d’una soc...

llegir més »

RELACIÓ FAMÍLIA ESCOLA

AMPA: L’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) de l’escola Vedruna Sant Elies està formada per totes les famílies que confien l’educació dels...

llegir més »